Duurzaam kamperen

De vrijwilligers van St. Walrick hebben besloten dat we als terrein ons aansluiten bij het SCENES netwerk. We zijn aspirant lid en druk bezig dit duurzaamheidscertificaat te bemachtigen. (lees meer)

ScoutShop Overasselt

Tijdens de zomervakanties is de ScoutShop de gehele week geopend. De rest van het jaar is vooraf bellen of mailen handig, ook gezien het feit dat we niet alles uit het ScoutShop assortiment op voorraad hebben. (lees meer)

St. Joristocht

Ben je op zoek naar een tweedaagse hike tijdens je zomerkamp, dan is de St. Joristocht precies wat je zoekt. Deze tweedaagse zwerfhike is sinds 2015 weer te lopen, nadat deze 41 jaar in de vergetelheid was geraakt. (lees meer)

Ben je op zoek naar een tweedaagse hike tijdens je zomerkamp, dan is de St. Joristocht precies wat je zoekt. Deze tweedaagse zwerfhike is sinds 25 april 2015 weer te lopen. In dat weekend hebben vier explorers van de Kizito-groep uit Bergen op Zoom deze hike gelopen. De vorige lopers die in het logboek geschreven hebben hebben dat in juli 1974 gedaan. Dus na bijna 41 jaar hebben deze vier lopers de hike volbracht en als lopers in het logboek geschreven onder de nummers 1481, 1482, 1483 en 1484.

Deze hike is ondertussen al door bijna 300 scouts gelopen. Velen liepen hem tijdens hun zomerkamp op ons terrein. 

We hebben de zwerfhike geheel gemoderniseerd maar ook geprobeerd de karakteristieke elementen te behouden. De zwerfhike is vooral een hike die een uitdaging biedt maar ook een hike die zich leent voor ontspanning en bezinning.  En bovenal is het een hike die door een schitterend stukje Nederland gaat. Dit gecombineerd met een sausje geschiedenis over scouting in Nederland.
Kijk voor meer informatie op de website van St. Joristocht en schrijf je snel in om deze super gave zwerfhike te lopen. Voor meer indrukken van de tocht kun je deze ook volgen op facebook of twitter.